Till umu.se

Institutionens profilområden

Forskningsämnet Kostvetenskap skapades 1995 i Umeå. Ämnet är tvärvetenskapligt och handlar om människans möte med maten.

Individ och samhälle

Kost- och nutritionsbehandling

Mätning och värdering av kostintag och kostdata

Måltider inom skola, vård och omsorg

Hälsa

Lärande

Forskningsnyheter

Låt skolmåltiden bli mer än näringsriktig mat

2017-10-06
Skolmåltiden marginaliseras ofta till att handla om näringens betydelse för skolprestationerna. Den borde användas till mer än att mätta elevernas magar. Rätt utnyttjad kan den främja social inkludering och interkulturell kompetens, skriver kostvetarna Maria Waling och Cecilia Olsson.

AIMday Turism lockade rekordmånga

2017-03-23
En fråga, en timme, en expertgrupp är det effektiva och populära formatet för AIMday. Under AIMday Turism den 21 mars hade hela 60 deltagare samlats i Samverkanshuset för att utveckla besöksnäringen i regionen.

Utlysning av doktorandtjänst på Kostvetenskap

2017-03-01

fler nyheter


Sidansvarig: Marie Friman

Utskriftsversion

Vill du komma i kontakt med någon forskare?

Maria Waling
Forskningsansvarig Kostvetenskap

Tel:  +4690 786 64 83

Kontaktformulär