Till umu.se

Institutionens profilområden

Forskningsämnet Kostvetenskap skapades 1995 i Umeå. Ämnet är tvärvetenskapligt och handlar om människans möte med maten.

Individ och samhälle

Kost- och nutritionsbehandling

Mätning och värdering av kostintag och kostdata

Måltider inom skola, vård och omsorg

Hälsa

Lärande

Forskningsnyheter

AIMday Turism lockade rekordmånga

2017-03-23
En fråga, en timme, en expertgrupp är det effektiva och populära formatet för AIMday. Under AIMday Turism den 21 mars hade hela 60 deltagare samlats i Samverkanshuset för att utveckla besöksnäringen i regionen.

Utlysning av doktorandtjänst på Kostvetenskap

2017-03-01

Renowned professor in the field of food and social change

2017-02-23
Phil Lyon is a prolific researcher on the various relationships that exist between our food and the changing social contexts of retail and consumption. From January 2017, he will be affiliate professor in the Department of Food and Nutrition at Umeå University

fler nyheter


Sidansvarig: Marie Friman

Utskriftsversion

Vill du komma i kontakt med någon forskare?

Maria Waling
Forskningsansvarig Kostvetenskap

Tel:  +4690 786 64 83

Kontaktformulär